Informatiebijeenkomsten voor grensarbeiders

Bureau voor Belgische Zaken organiseert bijeenkomsten voor grensarbeiders

18-5-2017

Bent u sinds kort grensarbeider in Nederland of België? Of overweegt u over de grens te gaan werken? Kom dan naar één van de informatiebijeenkomsten die Bureau voor Belgische Zaken in juni organiseert. U krijgt presentaties over sociale verzekeringen en belastingen.

Waar en wanneer?

De BBZ-bijeenkomsten voor grensarbeiders vinden plaats op de volgende data en locaties:

  • Lommel (België), maandag 12 juni 2017
  • Maastricht, woensdag 14 juni 2017
  • Breda, maandag 19 juni 2017
  • Sint Jansteen, dinsdag 20 juni 2017

De informatieavonden zijn van 19.00 tot 22.00 uur. Per avond (behalve in Lommel) zijn er steeds twee verschillende sessies waaruit u een keuze maakt: Wonen in Nederland en werken in België of Wonen in België en werken in Nederland. Let op: In Lommel kunt u alleen terecht voor de sessie “Wonen in België en werken in Nederland”.

Wat is Bureau voor Belgische Zaken?

Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) is onderdeel van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). BBZ is een kenniscentrum op het domein “integrale sociale zekerheid” tussen Nederland en België. Als kenniscentrum verstrekt BBZ essentiële informatie en bemiddeling voor (potentiële) belanghebbenden over internationale wet- en regelgevingsaspecten van sociale zekerheid. Het Bureau fungeert als backoffice in de totale structuur van de grensoverschrijdende informatievoorziening.