Spreekuur voor ondernemers

Bureau voor Belgische Zaken organiseert spreekuur "Grensoverschrijdend werken en ondernemen Nederland-België" in stadskantoor Breda

1-8-2016

Bent u als ondernemer, werkgever, uitzendkantoor, of zzp'er gevestigd in Nederland of België? En verricht u diensten in uw buurland of heeft u plannen om dit te doen? Dan krijgt u vast en zeker te maken met voor u onbekende regels of procedures. Kenniscentrum Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) reikt u de helpende hand met kosteloze voorlichting. Vanaf 1 september 2016 organiseert BBZ, samen met hun kennispartners, het spreekuur “Grensoverschrijdend werken en ondernemen Nederland-België” in het stadskantoor van de gemeente Breda.

Welke voorlichting krijgt u?

Als u het spreekuur bezoekt, krijgt u informatie over de regels en procedures die samenhangen met (starten met) ondernemen in België of Nederland: belastingrecht; arbeidsrecht; sociale zekerheid; vergunningen, registraties, en meldingsplicht. Bent u een grensarbeider met een complexe vraag over arbeids- of belastingrecht? Of bent u als arbeidsongeschikte grensarbeider in een complexe uitkeringssituatie beland? Ook dan kunt u dit spreekuur bezoeken.

Van wie krijgt u voorlichting?

Het Bureau werkt tijdens dit spreekuur samen met een aantal van hun kennispartners. Dat zijn vakspecialisten uit het netwerk van BBZ: Van Havermaet Groenweghe Hasselt, MG-Tax Eindhoven, en UWV/Bijzondere Zaken België.

Van Havermaet Groenweghe en MG-Tax zijn zakelijke dienstverleners. Tijdens dit spreekuur geven zij kosteloos voorlichting over regelgeving en (administratieve) procedures. Maar het gaat nadrukkelijk niet om advies, juridisch werk of het verrichten van administratieve handelingen. Als u deze dienstverlening wenst, kunt u (na afloop van het kosteloze gesprek) een betaalde vervolgafspraak maken met de adviseur.

Waar, wanneer en hoe kunt u terecht?

Het spreekuur vindt elke eerste donderdag van de maand plaats in het stadskantoor van de gemeente Breda. Het spreekuur begint om 15u en duurt tot 19u. In 2016 zijn de data:

  • donderdag 1 september,
  • donderdag 6 oktober,
  • donderdag 3 november.

Wilt u dit spreekuur bezoeken? Neem contact op met BBZ. De voorlichter van BBZ bekijkt met welke organisatie(s) u, gelet op uw vragen, het best een afspraak kunt maken. Elk gesprek duurt in beginsel maximaal 30 minuten. Als u veel vragen heeft, maken we een afspraak van maximaal 60 minuten.

Wat is BBZ voor organisatie?

Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) is onderdeel van overheidsorganisatie Sociale Verzekeringsbank (SVB). BBZ is hét kenniscentrum op het domein "integrale sociale zekerheid" tussen Nederland en België. Als backoffice verstrekt BBZ essentiële informatie en bemiddeling voor (potentiële) belanghebbenden over internationale wet- en regelgevingsaspecten van sociale zekerheid. Het Bureau fungeert als hoeksteen in de totale structuur van de grensoverschrijdende informatievoorziening.