Minder strenge regels bij reizen tussen Nederland en Duitsland

Bij reizen van Nederland naar Duitsland vanaf 8 augustus geen registratie- en quarantaineplicht meer in Duitsland

7-8-2021

Nederland is voor Duitsland geen hoogrisicogebied meer vanaf zondag 8 augustus, 0.00 uur. Wie op of na die datum van Nederland naar Duitsland reist, hoeft bij aankomst in Duitsland alleen nog maar een vaccinatie-, herstel-, of testbewijs te tonen.

Regels vanaf 8 augustus 2021

Vanaf zondag 8 augustus 2021, 0.00 uur, is Nederland voor Duitsland geen hoogrisicogebied meer. Reist u op of na 8 augustus naar Duitsland en verbleef u in de 10 dagen voor de inreisdatum alleen in Nederland? U hoeft u zich niet meer vóór vertrek online te registreren. En u hoeft bij aankomst ook niet meer in quarantaine. Let op. Voor personen van 12 jaar of ouder geldt nog wel de bewijsplicht. Dat wil zeggen dat u een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of negatief testresultaat moet kunnen tonen.

Regels van 27 juli tot 8 augustus 2021

Tussen dinsdag 27 juli en zondag 8 augustus was Nederland, volgens het Duitse RIVM, een hoogincidentie- of hoogriscogebied. Om die reden voerde Duitsland strengere maatregelen in voor burgers die tussen Nederland en Duitsland reizen. Onder voorwaarden waren grenspendelaars, grensgangers, en een aantal andere doelgroepen uitgezonderd van de registratie- en quarantaineplicht.