EURES-bijeenkomst voor grensarbeiders

EURES Scheldemond organiseert op 18 september een informatiebijeenkomst over grensarbeid in België

19-8-2020

Overweegt u om als grensarbeider aan de slag te gaan in België, of werkt u sinds kort als grensarbeider in België? Of heeft de Corona-crisis gevolgen voor u als grensarbeider? Scheldemond organiseert op 18 september expertsessies.

Wanneer u over de grens gaat werken, krijgt u te maken met de regels en verplichtingen van dat land. Het is niet altijd duidelijk wat dit voor u persoonlijk betekent. Wat moet u regelen, wat zijn de gevolgen? EURES Scheldemond biedt u de mogelijkheid om volledig op de hoogte te worden gesteld van de gevolgen voor uw persoonlijke situatie ten aanzien van sociale zekerheid, belastingrecht, en arbeidsrecht.

Wilt u advies op maat over de gevolgen van uw grensarbeid? Meld u aan en ontmoet bevoegde experts die u persoonlijk uitleg geven. Zo kunt u uw vragen over sociale zekerheid -zorgverzekering, gezinsbijslag, pensioenen en uitkeringen- stellen aan een voorlichter van kenniscentrum SVB/Bureau voor Belgische Zaken (BBZ).

De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdag 18 september, in de ochtend of de middag (maximaal 3 uur). Aanmelden? Stuur een mail naar werkenoverdegrens@uwv.nl. U krijgt zo snel mogelijk aanvullende informatie.