Grensinfopunt. Wonen, werken en studeren in Nederland, België of Duitsland.

Kindgebonden budget

Kan ik in Nederland kindgebonden budget krijgen?

U woont in België. U gaat als zelfstandig ondernemer, bijvoorbeeld als ZZP'er, in Nederland werken. Ook als u niet in Nederland woont kunt u kindgebonden budget krijgen. Dat is een bijdrage van de Nederlandse overheid in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. De Dienst Toeslagen betaalt het kindgebonden budget uit.

Wat zijn de voorwaarden voor kindgebonden budget?

U kunt een kindgebonden budget krijgen als u recht heeft op kinderbijslag uit Nederland. U krijgt alleen kindgebonden budget als uw inkomen en vermogen niet te hoog zijn. Heeft u een toeslagpartner, dan telt zijn inkomen en vermogen mee.

Hoeveel kindgebonden budget kan ik krijgen?

Hoeveel kindgebonden budget u krijgt hangt af van uw (gezamenlijk) inkomen, hoeveel kinderen u hebt en hun leeftijd.

Aanvragen hoeft niet als u al een andere toeslag krijgt

Krijgt u al een toeslag van de Dienst Toeslag? Dan hoeft u het kindgebonden budget niet aan te vragen. U krijgt vanzelf bericht van de Dienst Toeslag of u kindgebonden budget kunt krijgen.
 
Krijgt u geen toeslag van de Dienst Toeslag en voldoet u aan de voorwaarden voor een kindgebonden budget? Vraag dan uw kindgebonden budget aan met uw DigiD via Mijn Toeslagen. Heeft u geen DigiD? Bel dan de BelastingTelefoonBuitenland om het aanvraagformulier op te vragen.